Отслабнете с тези 20 нулеви калорични храни

Всъщност ли е възможен за да има храна нула калории? Искам да кажа, много хора се чудят дали „безопасни храни“, които можете да ядете, без да мислите за контрол на порциите, дори съществуват.

Добре - така че тук е сделката.

Нулевокалоричните храни (наричани още храни с отрицателна калория) имат толкова малко калории в тях (толкова ниски!), Че енергията, която тялото ви трябва да изразходва, усвоявайки ги, е по-голямо от количеството калории, което ви дават (1).Това е добре - по същество не ядете излишни калории, а понякога дори можете да изгаряте калории, докато ги ядете!

Тези храни са супер нискокалорични, така че не е нужно да се притеснявате, че ще спазват целия си дневен лимит на калории.

Всички те имат по-малко от 50 калории на 100 грама порция. Изглежда като нещо много? Е, пилешките гърди имат 170 калории за същия размер на сервиране, а пилешките гърди се считат за здрави (2)! Тези храни наистина са нискокалорични - яжте ги и вижте дали те ви помагат отслабвам !

1. Целина

Това е най-очевидната храна в списъка - почти всички вече знаят, че има почти нула калории.

Защо? Е, защото е пълен с пълнеж вода - и това е за това. Всичко е жилаво, защото стъблата са проектирани да държат вода вътре.

Ако ще закусите с нула калории, не слагайте пълнежи, тъй като те често са хранително плътни и висококалорични.

100гр сервиране: 16 калории

2. Портокали

Сега това може да е изненадващо. Много вкусен и ниско калорични? Истина е - портокалите имат тонове жизненоважни хранителни вещества като витамин С и по-малко калории, отколкото много други плодове.

Тези вкусни плодове напълни те , дава ви добро хранене, вкус е страхотен и има много малко калории. Какво не се харесва?

100гр сервиране: 47 калории

3. Зеле

Много хора знаят зелето, защото има толкова много ползи - например е показано, че помага за предотвратяване на рак и сърдечни заболявания.

Но знаете ли също, че има толкова ниско количество калории (и то е толкова пълноценно), че е фантастичен избор да ядете по всяко време на деня? То е!

100гр сервиране: 25 калории

4. Аспержи

Много хора обичат да използват аспержите като зеленчук от основното ястие и в тази роля е вкусно.

Въпреки това, можете да го използвате само по себе си като основно ядене - защото е толкова бонбон, пълен с фибри, че ще задоволи глада ви и толкова ниско съдържание на калории, че не е нужно да се притеснявате да го изядете.

100гр сервиране: 20 калории

5. Цвекло

Цвеклото е невероятно като нискокалорична храна - но не забравяйте да използвате прясно цвекло и да ги парите, да ги скарате или да ги сварите.

Не приемайте мариновано цвекло, освен ако нямате нищо против да добавите още няколко калории към храната си! Цвеклото е пълна с антиоксиданти и с ниско съдържание на калории.

100 г порция: 43 калории

6. Краставица

Друга повсеместна нискокалорична / безкалорична храна, краставиците имат толкова много вода в тях, че те са една от най-хидратиращите храни, освен питейна вода. Те са страхотни в салатите и почти навсякъде, където се интересувате от тях.

Можете да ги ядете отново и отново и отново и да не наддавате на тегло - не това, което бихте искали, тъй като наистина са много пълни.

100гр сервиране: 16 калории

7. Лимони

Добре , така че вероятно няма да вземете огромна хапка от лимон и да я изядете, но те сте супер вкусно като гарнитура или пикантно допълнение към други ястия.

Плюс това, с техния изключително нисък брой калории, няма да се налага да се притеснявате за това колко използвате. Страхотно са в чаша ледена вода.

100гр сервиране: 29 калории

8. Карфиол

Карфиолът е кръстоцветен зеленчук - което означава, че идва с всички предимства на тази категория, включително противовъзпалителни ефекти и помага на тялото ви да усвоява храната.

О, и освен това има малко количество калории. И е вкусно.

100гр сервиране: 25 калории

9. Гъби

Коя гъба питаш? Коя от тях има нискокалорични и кои трябва да избягвам? Отговорът е - всички те са нискокалорични. Изяж ги всички.

Яжте всички гъби.

Те са вкусни - сложете ги във всичко. Заменете следващия си бургер с хубава месна гъба портабела. Вашата баня няма да съжалява.

100 г порция портабела: 22 калории

10. Диня

Това е още едно изненадващо. Бъдете честни, обзалагам се, че скочихте от стола си и сте направили танц на чиста, девствена радост, когато видяхте диня в този списък.

Или може би не си Така или иначе - динята е удивителен , супер сладко и вкусно. О, и има антиоксиданти.

100гр сервиране: 30 калории

11. Тиквички

Можете да използвате тиквички като гарнитура към почти нищо и ще изпъкне, защото има толкова вкусен вкус.

Има толкова малко калории, че не е нужно да се чувствате виновни за задушаване и може да направи толкова много неща, че дори да го превърнете в хляб от тиквички. Продадени.

100 г порция: 17 калории

12. Домати

Доматите са страхотни за вас. Просто ще изляза веднага и ще го кажа, без да бия около храста. Доматите са най-добрите.

Те имат супер-здравословен ликопен, който помага за предотвратяване на рак и сърдечни заболявания, а освен това се справят отлично милиард други здравословни храни.

100 г порция: 17 калории

13. Грейпфрут

Така че колко пъти сте виждали това в ситком или на телевизия - герой декларира, че 'продължавам диета!' и продължава безкористно да копае в грейпфрут с кисело изражение на лицето.

Това е доказателство за това телевизия гадно и се опитва да те нарани.

Грейпфрутите презареждат метаболизма ви и помагат на здравето на сърцето ви, а те имат супер ниски калории - комбинирани с много хранителни вещества. Не ги прескачайте

100гр сервиране: 42 калории

14. Брюкселско зеле

Придържайки се към нашите телевизия гадно тема - често срещано тропче е, че брюкселските кълнове имат вкус и са лоши и не бива да ги ядете. Глупости.

Брюкселското зеле е много вкусен когато се пече с малко чесън и има толкова много хранителни вещества - да не говорим за толкова малко калории. Те са невероятни.

100 г порция: 43 калории

15. Други

Kale често се отхвърля като 'модерна' суперхрана, която пренебрегва факта, че е a супер храна , Това е толкова невероятно добре за вас, пълен с витамини, минерали, фитонутриенти, протеини и фибри.

О, и има малко количество калории. Това е като машина, създадена да ви осигури по-добра форма.

100 г порция: 49 калории

16. Репи

Ръпите имат изключително малко количество калории в тях, което ги прави идеален избор, ако търсите нещо запълване без калории.

Те имат противовъзпалителни свойства, което е много добро за вас, и са вкусни, което е добре за вас, и трябва да ги ядете, защото те са добри за вас.

100гр сервиране: 28 калории

17. Ябълки

Ако трябва да ви убедя да ядете ябълки, затова ми помогнете, ще дойда в къщата ви и ще ви принудя да ви ги храня. Защото са вкусни. И с ниско съдържание на калории.

Освен ако не сте алергични към ябълки. В този момент вероятно ще се извиня, че ви принуждавам да ви храня и вероятно ще ви закара до болницата.

Както и да е, те имат витамини, минерали и антиоксиданти, плюс тон фибри. Лесно.

100гр сервиране: 52 калории

18. Лук

Добре , Знам, че това е интернет колона и знам, че правя шеги, така че нека бъда напълно сериозен: лукът е най-великото нещо, съществувало в историята на някога.

Те буквално са най-добрата храна за вкус. Сложете ги във всичко. Сложете ги в сладолед. Не ме интересува Живейте лука завинаги.

100гр сервиране: 40 калории

19. Моркови

Морковите ви помагат да управлявате кръвната си захар чрез ниските си гликемични нива, а освен това те са противовъзпалителни. О, те имат добър вкус.

Имате нужда от повече? Те също са естествен диуретик, което означава, че ще отделят задържаната вода и натрий направо от тялото ви. И с минимум калории също.

100гр сервиране: 41 калории

20. Броколи

Повечето хора мразят броколи, когато са деца, това е вярно. Ако обаче не сте се разбрали и разбрали, че броколите имат вкус удивителен , тогава не знам какво да ти кажа.

Той се бори с рака. Тя е с ниско съдържание на калории. Има фибри. Phytonutrients. Протеин. Какво повече мога да кажа? Яжте броколи.

100гр сервиране: 34 калории

В обобщение...

Най-добрите нулеви калорични храни

 1. Целина
 2. портокали
 3. зеле
 4. аспержи
 5. Цвеклото
 6. краставица
 7. лимони
 8. карфиол
 9. гъби
 10. диня
 11. Тиквички
 12. домати
 13. Грейпфрут
 14. брюкселско зеле
 15. друг
 16. Ряпа
 17. ябълки
 18. Лукът
 19. моркови
 20. Броколи

Интересни Статии