Най-вкусните начини да ядете овес, за да отслабнете

Крайъгълният камък на всяка програма за отслабване започва със здравословна закуска. Кажете сбогом на тези калорично плътни кифли, сладки зърнени храни и мазни гъсти крема сирене върху гевреци.

За да свалите килограм или два седмично, вашата закуска трябва да е съставена от овесени ядки.

Овесената каша е здравословна, достъпна и универсална храна, която може да бъде персонализирана, за да се приведе в съответствие с вашия хранителен план и вкусови рецептори.Овесената каша е богата на фибри, антиоксиданти и сложни въглехидрати, за да ви осигури дълготрайна енергия.

Освен това високото съдържание на фибри ще ви помогне да се чувствате по-пълноценни, така че да ядете по-малко през останалата част от деня. Ето 4 начина да ядете овесената си каша, за да отслабнете.

Как да ядем овес, за да отслабнете най-много тегло

1. Не добавяйте захар или мазнини

Колко пъти сте виждали вашите приятели да поръчват салата, когато са на диета, само за да я удавят с дресинг? Добавянето на тези допълнителни калории захар е контрапродуктивно и предотвратява загубата на тегло.

По същия начин, когато добавяте захар към овесената си каша, вие пречите на целите си за отслабване. Вместо това ви предлагам да добавите някои здравословни плодове като горски плодове, банани или ябълков сос, за да подсладите яденето си.

Освен това избягвайте да добавяте мазнини към овесената си каша. Фъстъченото масло е Добре да има от време на време на диета. Все пак една супена лъжица фъстъчено масло има приблизително 100 калории и бързо превръща здравословната овесена каша в нездравословна овесена каша.

Също така се препоръчва да не се прави овесена каша с пълномаслено мляко, тъй като това е заредено с калории и мазнини. Някои препоръчват да се яде овесена каша само с вода, за да се запазят калориите.

Лично аз се наслаждавам на овесената си каша с обезмаслено мляко и банан. По този начин добавям текстура към овесената си каша, но също така добавям протеин от млякото и здравословни витамини от плода.

2. Добавете фибри и протеини

Забелязвате ли някога как когато закусвате, не сте гладни през целия ден?

Това е така, защото тялото ви е отделило хормони, които казват на мозъка ви, че сте наситени и ситни. Това от своя страна отделя повече хормони, които казват на мозъка ви да не яде.

Фибрите играят ключова роля, за да ви направят пълноценни. Той е много запълващ и ви позволява да се чувствате удовлетворени.

Препоръчва се средната жена да яде 25 г фибри на ден, а средностатистическият мъж да яде около 35 г фибри на ден. Чаша овесена каша осигурява 4g фибри.

Можете допълнително да увеличите съдържанието на фибри във вашата овесена каша, като добавите вкусни храни, богати на фибри, като една чаша малини (8 г фибри), една чаша боровинки (8 г фибри), средно голяма круша (5,5 г фибри) или банан (3 г фибри).

Опитайте се да добавите малко текстура към вашата овесена каша с ленено семе, тъй като порцията с две супени лъжици съдържа 4g фибри и доза омега-3 мастни киселини!

И ако нямате фибри, можете дори да добавите лъжичка протеин (приблизително 20 грама протеин) или да смесите нашата овесена каша с яйчен белтък (1 яйчен белтък има 4 грама протеин).

Добавеният протеин ще изгради мускулите ви, а също така ще ви накара да се почувствате по-ситни, така че да ядете по-малко през деня.

3. Не купувайте овесени ядки в пакети със захар

Пакет от Quaker Maple & Brown Sugar Instant Oatmeal има приблизително 160 калории. Въпреки това, 1/3 чаша суха овесена каша има приблизително 100 калории.

Пакетите със захарна овесена каша са пълни с прости въглехидратни захари, които бързо ще изгорят енергията. Така ще се чувствате гладни през целия ден и ще преяждате.

Вместо това яжте сухата овесена каша, която не е в пакети със захар. Сухата овесена каша ще ви осигури дълготрайна енергия през целия ден, защото тази овесена каша е пълна със сложни въглехидрати.

Освен това, като избягвате пакетите със захар, ще можете да контролирате съдържанието на калории в сухия си овес, докато персонализирате собственото си здравословно хранене.

4. Хранете се бавно и никога не пропускайте закуската, за да не получавате копнеж по средата на сутринта

Това е два партера и двете части ще ви помогнат да отслабнете по-бързо.

Първо, опитайте се да ядете бавно по време на всички хранения. Това се отнася за закуска, обяд и вечеря - не само когато ядете овесени ядки!

Когато се храните бавно, давате време на тялото да изпраща сигнали до мозъка ви, че сте пълни. Така че забавете, докато ядете и ще имате много по-управляеми порции.

Второ, никога не пропускайте закуската, за да не се сринете с кръвна захар в средата на сутринта.

Когато кръвната ви захар се срине по този начин, това кара тялото ви да жадува нездравословни, преработени храни, които са пълни с добавена захар и химикали.

Така че избягвайте изкушението и яжте закуска всеки ден, за да поддържате тялото си захранвано и да става силно до обяд.

Любимата ми рецепта за овесени ядки

Като състезателен културист и пауърлифтер постоянно наблюдавам какво ям, за да ми помогне да спечеля. Но като лекар моят пейджър заминава непрекъснато, така че не получавам лукса да приготвям елегантна закуска.

Това ме вдъхнови да създам собствена рецепта за овесени ядки, за да отговарям на нуждите ми от диети, докато съм в движение!

Всяка сутрин смесвам по една чаша сух овес, две чаши обезмаслено мляко, лъжичка протеин и банан. Смесвам го заедно за 10 секунди и го изпивам за 20 секунди.

Бърз. Лесно. Много вкусен.

Най-хубавото е, че все още получавам дълготрайна енергия и фибри, за да заситя апетита си от овесената каша, аминокиселините, за да възстановя мускулите си от протеиновия прах и обезмасленото мляко, както и от здравословните витамини и антиоксиданти от плода.

Когато се отегчавам, понякога добавям малко замразени плодове, за да го превърна в студен смути. А когато имам нужда от усилване сутрин, добавям малко кафе в блендера за ритъм на кофеина!

Овесената каша ще се превърне в основата на вашите цели за закуска и загуба на тегло. Забавлявайте се с рецептите си и намерете най-доброто за вас. Само не забравяйте да използвате тези три съвета, за да се храните правилно и да поддържате корема си!

В обобщение...

Как да ядем овес, за да отслабнете

  1. Не добавяйте захар или мазнини
  2. Добавете фибри и протеини
  3. Не купувайте овесени ядки в захарни пакети
  4. Яжте бавно и никога не пропускайте закуската, така че да сте пълни през целия ден

Раджив М Малипуди, MD е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. По време на медицинското училище той и неговите съученици са съоснователи и съвместни ръководители на медгодни, която е здравна и уелнес организация, която предостави лични обучения и консултации по хранене на медицинското студентско тяло. Като състезателен културист и пауърлифт той счупи множество държавни и национални рекорди. Той има над десетилетие личен опит в обучението на клиенти на всички нива и намира професията за толкова полезна поради способността си да помага на другите да постигнат своите фитнес цели. Той служи като автор на писател за Vixen Daily.

Интересни Статии