Тези 14 изненадващи храни всъщност ви карат да изглеждате по-стари

Това е нещо страшно, когато се почувствате като започвате да изглеждате по-възрастни. Когато се страхувате да погледнете челото си, от страх, че сте развили нови бръчки или намръщени линии през нощта.

Замисляте ли се защо се събуждате като усещането, че кожата ви е на възраст 10 години за една нощ след особено бурно парти?

Е, всичко, което влагате в тялото си, оказва влияние върху това как изглежда, чувства и действа тялото ви, така че не е чудно, че навън има храни, които увреждат способността на тялото ви да остане възможно най-здравословно.Разбира се, всеки се отдаде от време на време и няма нищо лошо в това да се прекарва добре сега и отново.

Но ако се опитвате да изглеждате най-добре (и най-младите си), това са 14-те храни, които вероятно трябва да избягвате:

1. Candy

Страхотен. друг защо бонбоните не са добри за вас

Вероятно не е нужно да чувате още една причина, поради която бонбоните са лоши за вас, но ако искате да изглеждате най-младите си, захарта е нещо, което не искате в диетата си.

Това е така, защото когато ядете излишък от захар, вие възпламенявате процес в тялото си, наречен гликиране. Излишната захар в тялото ви се комбинира с протеини, за да създаде съединения, които увреждат колагена в кожата ви.

Плюс това, допълнителната захар ще се залепи за зъбите ви и ще ги накара да не изглеждат най-добре или най-блестящо. Най-добре да избягвате изяждането на допълнителна захар през деня.

Разберете как да спрете да ядете захар в 5 лесни стъпки!

2. Алкохол

Знаеш ли какво трябва да поддържаш кожата си здрава? Функциониращ, здрав черен дроб.

Знаеш ли какво влошава функцията на черния ти дроб? Алкохолът.

Черният ви дроб е от решаващо значение за способността на тялото ви да филтрира токсините от кръвта си и да ги разгражда. Ако не може да допринесе за това, допринася за кожни проблеми като милостта, бръчките и акнето.

Плюс това, алкохолът ще ви дехидратира и ще прекъсне циклите ви на сън, което допринася допълнително за неестественото стареене на вашето тяло.

3. Бяло вино

Да, това също има значение.

Бялото вино влиза в собствената си категория заради изненадващото количество щети, които нанася на зъбите ви в сравнение с червените вина и други алкохоли.

Бялото вино е особено кисело, което ще ерозира зъбния емайл и ще остави по-дълготрайни петна в устата ви.

Важно е да запомните, че не трябва да миете зъбите си веднага след като пиете бяло вино - това ще доведе до по-нататъшно увреждане на емайла ви. Изчакайте поне час.

4. Месо с чар върху него

Знам, че е вкусно, но не е добре за вашето тяло.

Това е така, защото овъгленото месо съдържа въглеводороди, които усилват възпалението в тялото ви ... и възпалението уврежда вашия колаген.

Все още можете да ядете барбекю - просто изстържете овъглените късчета, преди да го направите.

Тези 10 храни ще понижат холестерола ви.

5. Преработено месо

Когато казвам преработено месо, това, което всъщност говоря, е ястия от салам, бекон и колбаси.

Това е така, защото консервантите и сулфидите в тези меса са възпалителни, подобно на орехата в месото и може да ускори стареенето ви и да изглеждате по-възрастни.

Плюс солта в тях ще засили задържането на вода и ще ви направи подпухнали.

Стойте далеч от тези 10 „здравословни“ храни, които са маскирани боклуци.

6. Много солени храни

Дори и да се опитвате да не добавяте сол към храната си, все още можете да получавате висока доза.

Това е така, защото много консервирани храни имат тонове натрий в тях, за да ги запазят. Този натрий ще остане в тялото ви и ще доведе до задържане на вода, което ви прави подпухнали и подути.

Стойте далеч от особено солените храни, ако не искате да се чувствате подути и подпухнали на следващия ден - особено на лицето си.

7. Изключително пикантна храна

Защо? Мислех, че пикантната храна е добра за теб?

Е, в някои отношения е така. Има обаче няколко начина, по които пикантната храна може да ви остави да изглеждате по-възрастни от действителната си възраст - особено за жени в менопауза.

Това е така, защото пикантната храна разширява кръвоносните ви съдове ... а жените в менопауза имат особено активни кръвоносни съдове.

Когато комбинирате тези две неща, получавате кожа, която изглежда червена, петна и е по-възрастна от нормалното.

8. Енергийни напитки с кофеин

Те всъщност са дори по-лоши за вас от спортните напитки.

Това е така, защото киселините и другите съставки в енергийните напитки са дори по-лоши за зъбите ви от бонбоните - отнемате ги от жизненоважния емайл и ги излагате на разпад и петна.

Колкото по-малък е приемът на енергийни напитки, толкова по-добре.

9. Lemonade

Това може да е изненадващо за някои, но причината да е толкова зле за младежкия ви външен вид е същата причина, че енергийните напитки и захарта са - емайлът на зъбите ви.

Всички цитрусови плодове ще ви съблекат емайла, но лимоните са най-лошите нарушители.

Лимоните нанасят най-много вреди на емайла на зъбите ви от всички цитрусови плодове. Ако искате освежаваща цитрусова напитка, вместо това изберете портокалов сок или сок от грейпфрут.

10. Червено месо

Когато поглъщате много мазно червено месо, поглъщате много свободни радикали. Свободните радикали ще бродят по тялото ви, нанасяйки щети на вашите здрави клетки - и следователно ще нанесат щети на кожата и на вашия колаген.

Начинът за предотвратяване на това е подобен на много съвети за здравословното състояние - яжте умерено. Не е нужно да изрязвате бургери от диетата си, но не ги яжте всеки ден, ако искате здрава кожа.

Изрежете тези 15 храни от живота си завинаги.

11. Напитки с високо съдържание на кофеин

Ето проблема с кофеина: той е диуретик. Това означава, че изтласква течностите от тялото ви по един или друг начин, което може да причини дехидратация. А дехидратацията причинява увреждане на кожата ви, което оставя да изглеждате по-възрастни.

Най-добрият начин за борба с дехидратираната кожа, която идва от твърде много кофеин, всъщност е наистина прост - използвайте овлажнител. Това ще поправи увредената ви кожа и ще ви остави да изглеждате по-млади за нула време.

12. Транс мазнини

Момче, трансмазнините просто не могат да направят почивка, нали?

Те получават ужасно рапване за сърдечни заболявания (което е заслужено), а сега и аз се занимавам с тях?

Е, имам основателна причина. Тъй като (и това е често срещан проблем в този списък), транс мазнините засилват възпалението в тялото ви. А възпалението причинява увреждане на колагена в тялото ви.

Плюс това, нездравословните мазнини могат да ви накарат да станете по-чувствителни към UV уврежданията от слънцето. Важното е, избягвайте трансмазнините, колкото можете.

13. Кафе

Е, вече покрихме кофеина, така че какво друго за кафето може да ви остави да изглеждате по-възрастни, отколкото всъщност сте?

Отговорът, разбира се, е емайлът в зъбите ви.

Кафето износва и ерозира емайла ви, и след това се възползва от отслабените си зъби и оставя петна по тях, което ви прави да изглеждате много по-възрастни от вас.

Това обаче не означава, че трябва да се откажете от кафето. Просто изпийте чаша вода след чаша кафе, за да отмиете киселината и да оставите зъбите си невредими.

14. Черен чай

Yup - черният чай също оставя петна по зъбите ви. Гадост.

Високото количество танини в черен чай може да остави зъбите ви да изглеждат обезцветени и състарени. Ако обаче добавите мляко към чая си, казеинът в него ще ви помогне да намалите петната.

Затова просто добавете малко мляко към чая си и трябва да сте готови!

В обобщение...

Най-лошите храни, които те правят да изглеждаш по-стара

 1. бонбони
 2. алкохол
 3. Бяло вино
 4. Месо с Чар върху него
 5. Обработено месо
 6. Много солени храни
 7. Изключително пикантна храна
 8. Кофеинови енергийни напитки
 9. лимонада
 10. Червено месо
 11. Напитки с високо съдържание на кофеин
 12. Транс мазнини
 13. кафе
 14. Черен чай

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

9 навици, заради които изглеждате по-стари, отколкото сте

10 начина да направите себе си да изглеждате по-стари, без да го осъзнавате

6 грешки в косата, които ви състаряват

Интересни Статии