Искате да ядете тестени изделия, без да наддавате на тегло? Направете това сега.

Пастата е вкусна. Знаеш това, аз знам това. Всеки знае това. С изключение на хора, които мразят тестените изделия и те не се считат за хора, които имат такова ужасно, грешно мнение.

КАКВО: здравият разум ни казва, че тестените изделия са лоши за вас. Като, супер лошо. Като, въглехидрати във вашите кошмари-пълнене-на тялото ви с мазнини лошо.

И това има смисъл. Тъй като въглехидратите са основна причина хората да наддават на тегло, а макароните имат като, НАЛУЧАВАНЕ НА ЛОТ от въглехидрати.Това не означава, че всички тестени изделия са създадени равни.

Нека да разгледаме 4 начина да се уверите, че тестените изделия не са събрали килограми в средата ви.

1. Пасти без глутен

Когато отидете без глутен ... Добре, опитвах се да направя като схема за римуване, но се отказах, защото не можех да измисля нищо и тази статия е за макароните. Така или иначе.

Избирайки макаронени изделия от съставки като киноа, ориз или просо, вие избягвате много глутен, който е отговорен за увеличаването на теглото (и други отрицателни странични ефекти) в макароните с глутен в него.

2. Кремообразни сосове са дяволът

Е, не буквалния дявол. Кремът в хладилника ви няма да ви предизвика на състезание по скрипки за вечната ви душа. Не без някои СЕРИОЗНИ халюциногени.

Но сосовете на базата на крема наистина се опаковат от калориите и мазнините в тестено ястие, като го тласкат от „потенциално здравословна“ до „калорична катастрофа“.

За сос изберете вместо това вкусен, здравословен доматен сос. Спестявате си над 20 грама мазнини на порция плюс огромните 200 калории всеки път, когато ядете макаронени изделия. Само за бране на рагу над водка или сос Алфредо. Лесен избор.

3. Направете спагети от скуош

Така че, вижте, трябва да поговорим за нещо. Виждам ви сега, седнали до компютъра, клатете глава и си мислите: „този човек явно е полудял“. И си прав! Аз съм луд! Но това няма отношение към останалата част от тази статия (вероятно).

Истината е, че тиква за спагети е истинско нещо. Това е един специфичен вид зимна тиква, която се разделя на „панделки“, подобни на спагети, когато изваждате месото от корите (брутните), след като са приготвени.

Какво означава това за вас е: Паста, приготвена от зеленчуци. Вкусни, здравословни тестени изделия. Кой знаеше, нали?

4. Практикувайте контрол на порциите

Невероятно лесно е да ядете повече макаронени изделия, отколкото сте мислили, че ще ядете. В крайна сметка, тестените изделия са вкусни. Буквално е направено да бъдете натъпкани в устата си.

Но когато не контролирате колко макаронени изделия сте сложили в чинията си, вие се настройвате за наддаване на тегло и диета.

Макароните са една от най-лесните храни за бързо хранене, което означава, че ще надминете способността на тялото си да ви каже, че сте пълноценни, и да ядете твърде много.

Затова опитайте да измерите една порция паста и да я поставите в чинията си - и след това да не се връщате за секунди. Опитайте да ядете бавно и давате време на тялото си да осъзнае, че е пълно.

Направете това - и наистина можете да отслабнете с макаронени изделия.

В обобщение...

Най-добрите начини да ядете макаронени изделия, без да наддавате на тегло

  1. Опитайте да отидете с безглутенова паста
  2. Избягвайте кремовите сосове, когато можете
  3. Направете спагети от тиква
  4. Практикувайте контрол на порциите

Интересни Статии