Защо тренировките с по-ниска интензивност са чудесни за отслабване

Много хора (включително и аз!) Са се възползвали от предимствата на високоинтензивните интервални тренировки (HIIT на кратко). И знаеш ли защо?

Защото е страхотно!

Вие изгаряте огромно количество калории за по-кратко време и продължавате да изгаряте калории дори след като тренировката ви е направена!Обаче ти не трябва да направя HIIT тренировки с цел отслабване. Според последните проучвания тренировките с по-ниска интензивност са друг напълно жизнеспособен вариант

Избягвайте тези упражнения на всяка цена!

Тренировките с ниска интензивност са чудесни за отслабване

Канадските изследователи са направили експеримент, при който субектите с наднормено тегло са разделени на две групи - едната изпълнява тренировки с висока интензивност за кратко време, а другата изпълнява нискоинтензивни тренировки за много по-продължителна тренировка. Знаете ли какво са намерили? И двете групи изгарят почти еднакво количество калории от различните си тренировки и в резултат на това губят същото количество тегло. И те също загубиха подобно количество мазнини.

Ето защо силовите тренировки са чудесни за жените.

Важно е да запомните, защото хората, които са заплашени от HIIT тренировките трябва да знаят, че могат лесно да тренират с по-ниска интензивност и да губят същото количество тегло.

Това е компромис, или искате да тренирате по-интензивно за по-кратки периоди от време, или да работите с по-ниска интензивност за по-дълги периоди от време. Така или иначе ще отслабнете със същото количество тегло, а именно това е кое е по-удобно за вас.

Едно нещо, което си струва да се отбележи, е, че в това изследване предметите, които са използвали HIIT упражненията са имали по-ниски нива на глюкоза от тези, които са правили упражнения с по-ниска интензивност.

Внимавайте с тази опасна фитнес тенденция.

И тъй като високата кръвна захар е свързана с диабет, ако изобщо сте изложени на риск от диабет, може би HIIT тренировките са по-добри за вас.

Но ако не, това е страхотно опресняване, което светият граал на упражненията не е HIIT, изобщо се упражнява

Не го правиш имам да се натиснете на максимум, за да получите желаните резултати, далеч от това. Можете да спортувате с много по-ниска интензивност за по-дълъг период от време и да постигнете същите резултати.

Всичко е за това каквото ви се струва подходящо и в края на деня, ако сте стигнали до фитнеса и сте тренирали, вече сте спечелили битката.

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Топ 6 тренировки с ниска интензивност

Упражнения с ниско въздействие

Какви видове упражнения се считат за ниска интензивност?

Интересни Статии