Защо мъжете гледат други жени

Това е нещо, което всъщност може да подлуди една жена луда, да я накара да се разболее от стомаха и да я накара да се почувства недостойна от любовта. Когато човек погледне друг, докато е с вас, това може да бъде разрушително изживяване, нещо, което не можете да помогнете да се почувствате бесни и непоносимо разстроени. Дори ако „не сте такъв тип момиче“, типът, който много ревнува ... виждайки мъжа си да се взира в някоя друга жена, може да ви изпрати във вълна от ярост, съчетана с чувство на тъга дълбоко в душата ви.

Голяма част от мъжете, които съм преподавала като клиенти, се сблъскаха с мен, което смятах за необичаен проблем: те не можеха да спрат да гледат други жени, когато са във връзка и това им се отразява негативно.За много от тях гледането на други жени се беше превърнало в голям проблем. Женените мъже особено имаха проблеми - защото всичко в живота им вървеше добре, с изключение че не можеха да спрат „скитащото си око“.За тези момчета това се отразява отрицателно на живота им поради това колко разстроително и нараняващо може да бъде за партньора им, както и колко деморализиращо е това за тях, когато осъзнаят, че не могат да спрат сами.

Ето 3 причини хората изневеряватТе се борят с инциденти, които смятат, че са извън техния контрол, като бърз поглед към жена на улицата - и се чувстват ужасно от това, особено ако другата жена забележи. Болката идва както от нараняване на партньорите им, така и от това, че не могат да контролират гледането и чувството на неловкост и изпадане в паника.

Вземете теста: Вярвате ли му?

Като първата стъпка

Първата стъпка при решаването на този проблем е признаването, че е проблем. Много мъже просто не смятат това за проблем, било защото са несемейни, или защото смятат, че съпругът им не е засегнат.

Но за мъжете, които знаят това има болезнено въздействие върху съпрузите си, е огромна стъпка да признаят, че искат да спрат това поведение - те просто не знаят как.За да осъзнаем какво представлява този навик, трябва да го разгледаме от самото начало. Повечето мъже започват обичайно да гледат жените, когато са тийнейджъри. Те го откриват естествено и всъщност се чувства добре за тях - наистина добре.

Каквото и да правите, избягвайте тези 11 вида мъже в басейна за запознанства

Мъжете са особено податливи на много положителна физическа реакция, когато виждат привлекателна жена като тийнейджъри. Мозъкът им реагира с неврохимични вещества, които ги карат да се чувстват невероятно - което подсилва поведението.Защо мъжете гледат други жени

Мъжете са особено податливи на много положителна физическа реакция, когато виждат привлекателна жена като тийнейджъри. Мозъкът им реагира с неврохимични вещества, които ги карат да се чувстват невероятно - което подсилва поведението. Тези неврохимични реакции в мозъка са причина мъжете да започнат да гледат на други жени привично. Добавете това към постоянния поток от привлекателни жени, показвани в новините, в медиите, телевизия , и филми, и вие получавате навици, които могат да бъдат много трудни за разбиване на човек.Навикът става толкова силен, че за много мъже се чувства като „рефлекс“, а не като навик, и като че е невъзможно да спре да го прави.

Междувременно на мъжете се казва отново и отново, че това е 'естествено' поведение на мъжете, че мъжете 'трябва' да гледат и да 'проверяват' други жени. Реклами на телевизия са виновни особено за популяризирането на това поведение и повечето от тях използват много привлекателни жени, за да се опитат да продават продукти.

Накратко, този вид поведение не само се популяризира, а се подсилва ден след ден от медиите в днешното общество - което още повече затруднява човека да го „изключи“.

Повече ▼: Тези 21 вида мъже си заслужават да дадат шанс

Едва когато мъжете влязат в обвързани отношения или брак, те започват да гледат на това поведение като на истински негатив - защото виждат как това наранява и отрицателно се отразява на партньорите им.

Ето 3 предложения за това как да го накараме да спре да гледа на други жени:

1. Помогнете му да осъзнае, че това е a навик , не е рефлекс , Той не го прави имам за да го направи, това не е неконтролируемо, просто е дълбоко вкоренен навик, който ще трябва да работи за разбиването.

2. Помогнете му да погледне живота му и наистина да го разгледа, за да намери нещата, които поддържат и подхранват този навик. Неща като интернет порно, реклами с горещи жени, мъжки списания и др. Опитайте се да му помогнете да изреже тези неща от живота си, така че да не правят навика по-силен (и му дайте място за дишане, за да работи за разбиването му.)

3. Признайте, че е напълно нормално и естествено да забележите привлекателни жени. Това не го прави изрод, не означава, че е неловък или пълзящ, той е напълно 100% естествен. Това, което се опитвате да му помогнете да направи тук, е не спрете да ги забелязвате, а по-скоро ограничете колко често „проверява“ други жени и за колко време.

Имате ли някакви стратегии, които да ви помогнат да спрете навика да гледате други жени? Уведомете ме в коментарите!

Ако сте харесали тази статия, прегледайте тези други публикации, свързани със задължително виждане:

Защо мъжете с приятелки гледат други жени?

10 тайни, които мъжете пазят от жените

5 съвета за справяне с партньора, който гледа други жени

Искате да разберете със сигурност дали наистина му се доверявате? Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Вярвате ли му“ сега и да разберете дали наистина му се доверявате ...

Вземете теста: Вярвате ли му?

Вярвате ли му? Вземете викторината

Интересни Статии