Защо мъжете се дърпат след секс (и какво можете да направите за това!)

От писмо, което получихме от читател:

'Здравейте,Приятел съм с човек, с когото се мотая от около година. Винаги сме се радвали на компания на всеки друг и не е имало нещо сексуално между нас - до миналия уикенд. Някак си свършихме да спим заедно. Казвам някак, но ако съм честен със себе си, бих могъл да кажа, че между нас има някаква сексуална химия, дори когато бяхме „просто приятели“. Сексът, който имахме, не беше разтърсващ земята, но беше доста страхотен и сега се притеснявам, защото той ми пишеше всеки ден, а сега вече е напълно M.I.A. Как да го накарам да ми обърне внимание отново? Странно ли е, че сме правили секс? Какво да правя след това, за да не разруша приятелството ни?Ариел ”

Ариел, има милиони жени, които са били в същата ситуация като вас, така че ние ще ви кажем точно какво се случва тук. Вероятно се чудите на себе си - ако се забавлявахме толкова много заедно като приятели, а сексът беше доста страхотен дори за първи път - защо не би той иска да се мотае повече с мен?Истината ви гледа в лицето: сексът променя всичко

Нека обясним това възможно най-просто и любезно. Вие двамата не ходите да вземете сладолед заедно или да се смеете на нов филм заедно, вие сглобявате най-частните си части. Може също толкова лесно да се държиш странно след секс, но с мъжете е малко по-различно. Продължете да четете и ще ви обясним защо.

Вземете този тест и разберете веднага: Вие сте неговият тип

ПОВЕЧЕ: Защо се оттегли след секс?

Когато сте правили секс с мъж, вие ставате уязвими, както и той. Това ще доведе до всяка несигурност, която бихте могли да си представите. Принуждава те да гледаш някого в съвсем различна светлина. За да ви спестим сериозно главоболие и сърдечна болка, ще отговорим на всички онези въпроси, които се въртят в главата ви, като: „Какво се случи, бяхме толкова страхотни заедно ?!“ или „Той просто спеше с мен и ме зареже?“ или „Той все още се интересува, но просто се уплаши, защото сме заети?“Първо, спрете да се измъчвате. Ако го позволите, несигурността може да се възползва от вас и това не води до хубаво място. Преди някога да сте правили секс с този човек, да се надяваме, че сте били прекрасна, чаровна, интелигентна, уверена жена, която може да има почти всеки човек, когото е избрала. Ако не бяхте, честно казано, в това се крие разтривката. Ако сте спали само с мъж, защото това ви е накарало да се почувствате по-обичани или по-уверени, тогава той ще почувства тази дълбока, болка нужда във вас и това не е много привлекателно. Ако вече сте били уверени и обичате себе си, тогава актът за споделяне на телесни течности на друг човек няма да го накара да се върти и да бяга. Всъщност е вероятно точно обратното.

Това е установено, нека да разгледаме как мъжете и жените са склонни да реагират различно след преминаването на линията в пясъка - и да. Говорихме за S.E.X.

Как сексът засяга жените

Съществуват множество изследвания, които показват, че случаен секс е по-кореспондиращ с отрицателен психологически чувства при жените, отколкото при мъжете. Това не означава, че жените не обичат случаен секс и наистина не могат да му се насладят, със сигурност могат, но по-вероятно е жените да се чувстват емоционално уязвими, след като са правили секс. Възможно е да остане от биологична нужда да се свързва с мъж, след като тя е създадена с него (въпреки че сексът е имал без желание да прави бебета).ПОВЕЧЕ: Защо мъжете се оттеглят и точно какво да правят за това

Тя иска той да остане и да се грижи за потенциалното му потомство - така че е почти трудно свързан във физиологията на жената да иска да се свързва емоционално след секс и в това няма нищо лошо. За съжаление обаче, това може да направи жените емоционално нуждаещи се. Това се случва особено, ако наистина харесвате човек и искате повече от него, отколкото просто случайна сексуална среща.Това е още повече, ако тя оргазира. Когато тя прави страхотен секс и се случва голямото О, каскада от хормони (в частност окситоцин) се наводнява през тялото й, което я кара отново да търси привързаностите на същия мъж.

Окситоцинът например е същите свързващи хормони, които майката чувства, когато кърми бебетата си, така че е доста силна в това как влияе върху чувствата на жената.

Как сексът засяга мъжете

Въпреки че живеем в свят, пълен с приложения за закачане, като Tinder, Blendr, Grindr и т.н., мъжът не иска само секс, но е свързан по различен начин от жена. Биологичният им императив е много различен. Мъжете са склонни да се отдръпват след секс, защото макар и да получават потоп от хормони като окситоцин точно като жена, те също изпитват понижение на тестостерона.

Това е и причината един мъж временно да спре „преследването“, след като прави секс с вас. Биологията му няма да позволи нищо по-различно. Когато нивата му на тестостерон се стабилизират отново, той ще открие, че либидото му е изправено и ще започне да търси секс с привлекателен партньор или партньори.

ПОВЕЧЕ: Истинските причини мъжете се отдръпват, когато се влюбват

Какво да правя за разликата

Най-лошото, което можете да направите, е да оставите нуждата ви да се възползва максимално от вас, докато неговата физиологична, естествена реакция е да отделите малко време навън.

Той може дори да не знае дали се интересува от преследване на връзка, докато тялото му се възстановява от секс.

Къде отива връзката ви?

Разбира се, че искате да изясните какво ще се случи с връзката ви след секс, но това се свежда до открита честна беседа след той е имал шанс да се възстанови от понижения тестостерон. И само тогава е безопасно да се разшири темата и след това Трябва да се обърне внимание.

Не би ли било по-добре да разберем дали този „упс“ секс между двамата е нещо, което той иска да преследва по-нататък, или ако иска да се върне към приятелите си, и това наистина беше просто упс, защото не може да представи себе си с теб.

Колкото и грубо да звучи, това е подарък. Това, че знаете къде стоите, ви освобождава да спрете да се обсебвате. Мъжете често имат много специфичен „тип” жена в съзнанието си, който искат да се срещат, а вие или сте такъв тип, или не сте. Жените са склонни да бъдат по същия начин. И научно казано, хората обикновено знаят дали се интересуват взаимно сексуално в рамките на първите 30 секунди от срещата!

ПОВЕЧЕ: Защо мъжете се отдръпват в ранните етапи: Как да си върнем новия човек?

Също така има три отделни фази да се влюбите също, така че ще загубите много време, работейки срещу онези дълбоки инстинкти в човешката природа.

Понякога може да е по-добре да изчакате да започне контакт и след това да го попитате дали иска да говори за случилото се. Почувствайте позицията му по темата, преди да избухнете: „Правихме секс, влюбвате ли се в мен, или не ?!“

В най-добрия случай бихте говорили за това какво означава да правите секс на първо място, за да няма недоразумения. Той се обляга на вас за физически комфорт след раздяла, просто възбуден ли е без други перспективи или тайно е искал да изведе вашето приятелство на следващото ниво, откакто за пръв път е насочил очи към вас?

Тъй като това говорене вероятно не се е случило преди правили сте секс, носите отговорност да го правите сега.

Хората от секс говорете избягвайте

Говоренето за секс, когато просто искате да правите секс, може да ви се струва убийство на настроението, но ако всички правила са установени, преди да станете безумни, наистина можете да се освободите и да се насладите на секса по-пълноценно.

Ако попитате дали вашият партньор просто иска да се забавлява, или ако обмисляте да опитате за връзка, никой няма да вдъхне надеждата си за нещо повече. Поне е по-малко вероятно, тъй като са добре информирани преди сексуалния акт да се случи някога. Ако той каже, че просто иска да се забавлява и търсите романтичен партньор, който ще бъде в живота ви дълго време, тогава има очевидно прекъсване на връзката и колкото се може по-пара, може да се разминете , знаейки, че трябва да преследвате различна връзка.

ПОВЕЧЕ: Той се дърпа след секс: защо момчетата се оттеглят, след като сте спали заедно

Опитайте да проведете такъв разговор:

Когато просто търсите случайна кука - „Просто искам да бъда напълно отворен с вас и да ви уведомя, че в момента не съм готов за нищо сериозно. Не искам ангажимент или връзка на пълно работно време. Просто искам да се позабавлявам малко. Добре ли си. с това?'

Ако той се съгласи, значи страхотно, можете да продължите. Ако той изглежда зашеметен, наранен или неудобен, тогава може да искате да преосмислите секса с него.

Когато търсите по-сериозна връзка - „Имам толкова хубаво време с теб и имам чувството, че нещата се нагряват. Просто искам да се уверя, че не правим нищо, за да застрашим нашето приятелство. Обичам да изследвам сексуална връзка с теб, но не търся връзка за една нощ. Добре ли си. с това?'

ПОВЕЧЕ: Попитайте Гай: Когато един Гай се оттегли след секс

Ако е, тогава продължете! Ако той каже, че просто иска да се позабавлява малко, защото изглеждаш толкова добре тази вечер, това е червено знаме, но все пак можеш да решиш да правиш секс с него - просто знай в какво се забъркваш. Той няма да ти е гадже, той е просто приятел с предимства, докато не намериш някой, който търси същото нещо като теб.

Не очаквайте той да промени позицията си. Случва се, но е толкова вероятно, колкото намирането на палма в Антарктида. Обикновено мъжете са много ясни какво искат от една жена - просто секс или нещо повече - и доста бързо влизат в отношенията си или приятелството с тях.

ПОВЕЧЕ: 5 причини защо мъжете губят интерес след секс + как да променим това

Бележка за случаен секс ...

Очевидно не е нужно да подчертаваме достатъчно, че защитата е задължителна, ако ще се занимавате с небрежен секс, но не е само за мъже. Небрежният секс не е подходящо за много жени, но някои жени могат и да му се насладят. Ако ще се занимавате с случаен секс, знайте, че биологичното ви програмиране работи срещу вас, тъй като хормоните, освободени от секса (и емоциите, които предизвиква), са създадени така, че да се чувствате свързани с мъжа, с когото правите секс. Ако ще се занимавате с случаен секс, ще трябва да защитите сърцето си, като знаете това отпред.

Освен това знайте, че склонността му да се отдръпва е нормална и естествена и не е отражение върху вас. Мъжете ще се опитат да правят секс с почти всяка жена с пулс. Само избрани малцина ще пленят сърцето му.

В момента, в който не можете да поддържате връзката небрежна, знаете, че е време да прекратите. Не си струва сърцето и отрицателното психологическо преживяване. Ако можете да продължите да правите секс, а той не ви обгръща в натрапчиви мисли за човека, тогава продължете. Познайте по всяко време какво означава сексът за вас и прави само това, което се чувства добре.

ПОВЕЧЕ: Защо мъжете се отдръпват и как да го задържат

Във всяка връзка има 2 основни момента, които определят дали ще заживеете щастливо или след това всичко завършва с пулс, затова обърнете внимание, защото тази следваща стъпка е жизненоважна. В един момент мъжът, когото искате, ще се запита дали това е жената, с която трябва да се ангажирам в дългосрочен план? И отговорът на това определя всичко ... Знаеш ли как мъжете определят дали една жена е материал за приятелки (типа жена, на която се ангажира) или дали те вижда като просто хвърляне? Ако не, трябва да прочетете това следното: # 1 нещо, което мъжете желаят в жена ...

Също и последна предупредителна дума, защото това ще разруши дори най-силните отношения, ако не сте внимателни: В един момент той започва да губи интерес. Той не ви се обажда обратно или е емоционално затворен. Изглежда, че губи интерес или се отдръпва - знаете ли какво да правите? Ако не сте в голяма опасност връзката и бъдещето на любовния ви живот, прочетете това сега или рискувайте да го загубите завинаги: Ако той се дърпа, направете това ...

Искате да разберете дали наистина сте типът на мъжа, който харесвате Щракнете тук, за да вземете нашия бърз (и шокиращо точен) тест „Вие ли сте неговият тип“ в момента и да разберете дали наистина сте типът на мъжа, който харесвате ..

Вземете теста: Вие сте неговият тип

Вие сте неговият тип? Вземете теста

Интересни Статии