Най-лошите храни, които увеличават процента на телесните ви мазнини

Всички знаем, че вашата диета е най-важният фактор, когато става въпрос за коремните мазнини и процента на телесните ви мазнини. Ето защо е толкова важно да знаете най-лошите храни, които винаги ще увеличават процента на телесните ви мазнини.

Махнете смяната си и без да смучете червата си ... погледнете се в огледалото. Сериозно. Отвори си очите. Погледнете честно себе си.

Може да не ви хареса това, което виждате. Ако това е така, гледате на коремните мазнини. Мазнините са най-лошият ви враг при диети.Мазнините, известни още като мастна тъкан, се съхраняват в цялото ви тяло. Обикновено го съхраняваме по корема и получаваме разширяваща се линия на талията. И това за съжаление може да придобие кръгла форма на ябълка в корема.

За съжаление, това е ябълка, която няма да задържи лекаря!

Как коремната мазнина вреди на тялото ви

Мазнините могат да се съхраняват като подкожна и висцерална мазнина. Подкожните мазнини са мазнини, съхранявани точно под кожата; висцералната мазнина се съхранява в коремната кухина и около вътрешни органи като черния дроб, панкреаса и червата.

Проучванията показват, че повишените нива на висцерална мазнина могат да доведат до повишен риск от диабет тип 2, инсулинова резистентност, коронарна болест на сърцето, рак и деменция.

Коремните мазнини се комбинират както с подкожните мазнини под кожата ни, така и със значително количество висцерални мазнини в нашите органи. Нарастващото коремче може да бъде резултат и от двата вида мазнини.

Висцералната мазнина може лесно да се следи чрез измерване на талията. Медицинско проучване от университета в Харвард съобщи, че съхраняваме 10% от общата ни мазнина като висцерални мазнини.

Въз основа на това проучване, ако имаме по-големи от нормалните нива на общите телесни мазнини, е много вероятно да носим повече висцерални мазнини и сме изложени на по-голям риск от споменатото заболяване.

Видовете храна и колко ядете, ще играят най-критичната роля за определяне на телесните ви мазнини. Ето топ 4 най-лошите видове храни, които ще ви попречат да постигнете целите си за отслабване.

Най-лошите храни, които увеличават процента на телесните ви мазнини

Газирани напитки със сода и захар (Да, дори смутита!)

Човешкото тяло се състои от 60% вода. А когато сте жадни, е много лесно да вземете ледена студена сода или пюре. Вие засищате жаждата си, но с цената на допълнителни калории.

В една кутия сода има приблизително 40 г захар (приблизително 150 калории). Бутилка вода? нула!

Още по-лошо са онези плодови смути с добавена захар, които се продават като здравословни, защото има плодове. Те могат да имат до 300 калории.

Знаете ли колко калории са в галон вода? нула!

Водата е нула. Носете със себе си бутилка вода и я зареждайте през целия ден. Останете хидратирани, за да избегнете тези напитки, пълни със захар.

Добавените калории от газирани напитки и тези напитки, пълни със захар, нямат хранителна стойност. Това ще доведе до увеличаване на коремните ви мазнини.

В допълнение, голямото количество проста захар ще скочи след това ще се срине и ще ви накара да почувствате глад, така че да приключите отново с преяждането.

Ако вашата диетична цел за прием на калории е 1500 калории, тогава купете да пиете 3 кутии сода или дори един смути със захар, който консумирате 450 калории! Това означава, че трябва да ядете само 1050 калории, за да постигнете целта си?

Проблемът? Ще гладувате! И за пореден път преяждате.

алкохол

Работете здраво и купонясвайте усилено. Но купонът трудно не означава, че пиете силно.

Кутия бира е 150-200 калории. През уикендите е твърде често хората да пият множество бидони. Не забравяйте, че всеки път, когато пиете, добавяте допълнителни калории, които нямат хранителна стойност.

Освен здравословните усложнения спрямо черния дроб и мозъка, пиенето през нощта може да доведе до лоши решения и да ви огладнее. Пиенето на алкохол може да доведе до хапване на пица, хоаджии и късна нощ китайска храна.

Не позволявайте вечер на пиене да доведе до хапване.

Сладкиши и печени лакомства

Празниците са трудни. Твърде често прекаляваме със семейството си. И това е добре от време на време.

Но най-големите виновници са тези храни, които обикновено свързваме със закуската. Когато отидете на Starbucks за кафе, купувате ли обикновено и кифла или кроасан?

Един кроасан може да има до 250 калории. А „здравословният“ кифла с боровинки може да зареди до 450 калории! Помислете за това.

Ако целта ви е да изядете 1500 калории, една кифла може да изхвърли целият ви дневен прием на калории!

Измръзването на тарталет може също да доведе до обречение. Когато тарталетът се нанася върху него, той може да допринесе от 50-150 калории. Пълно е с трансмазнини и захар, които могат да запушат артериите ви.

Кекс или случайни кифли е добре всяка друга седмица. Но никога не го приемайте като ежедневна добавка към вашата закуска!

Бъргери за бързо хранене и пържена храна

Колко калории има в голям мак? 500 калории. Какво ще кажете за приятелска пилешка гърда KFC? 300 калории.

Бързата храна е твърде лесна, за да отхвърлите диетата си. Правило на палеца: Ако купувате бърза храна, която е в пластмасова обвивка, вероятно не е добре за вас.

Бургерите са пълни с трансмазнини, а пържената храна е заредена с мазнини, които не допринасят нищо добро за вашата диета.

Бързата храна има и много много сол, която ви прави по-гладни и ще преяждате или дори прекалявате с газираните напитки, за да заситите жаждата си. Постоянният глад може да доведе до хапване.

Решението? Най-доброто, което можете да направите, е да приготвите собствена храна и да я приведете в действие. Когато приготвяте собствена храна, знаете приема на калории. Можете да го поддържате постно и да носите броя на храненията със себе си, за да работите, така че винаги да имате на разположение храна.

И ако имате нужда от лека закуска, не ходете на автомата. Рекламата казва, че „не си ти, когато си гладен. Snickers удовлетворява. ' Грешен.

Маратонките са пълни с шоколад, захар и сол. Вместо това носете със себе си ниско въглехидратна протеинова лента или дори лента с фибри, за да ви напълнят и да ви дадат енергия, която е дълготрайна, за да не се сринете. Избягвайте изкушението на автомата.

И така, какво трябва да ядете, за да намалите процента на телесните си мазнини?

Ето страхотен списък на храни, които ще ви помогнат да отслабнете бързо, В обобщение, яжте зеленчуци с всяко хранене, за да ви засити и засити глада ви.

Яжте изобилие от пълнозърнести храни, за да ви осигурят фибри и да ви дадат дълго време енергия, за да поддържате глада си.

Пригответе си собствени ястия и яжте постни протеини като пилешки гърди и пуйка със зеленчуци.

Носете храната със себе си на работа и нискокалорични закуски, като протеинови барове или фибри, така че никога да не почувствате желание да ядете от автоматите или да купувате бърза храна.

Избягвайте да пиете сода и висококалорични коктейли и вместо това яжте сурови плодове или шепа ядки, за да ви дадат здравословни хранителни вещества, витамини и минерали.

Най-важното е, пийте много вода! Придържайте се към тези здравословни навици и ще се справите чудесно!

В обобщение...

Това са най-лошите храни, които увеличават процента на телесните ви мазнини

  1. Напитки, пълни със сода и захар (дори смутита!)
  2. алкохол
  3. Сладкиши и печени лакомства
  4. Бъргери за бързо хранене и пържена храна

Раджив М Малипуди, MD е лекар по вътрешна медицина, личен треньор, спортист и автор. По време на медицинското училище той и неговите съученици са съоснователи и съвместни ръководители на медгодни, която е здравна и уелнес организация, която предостави лични обучения и консултации по хранене на медицинското студентско тяло. Като състезателен културист и пауърлифт той счупи множество държавни и национални рекорди. Той има над десетилетие личен опит в обучението на клиенти на всички нива и намира професията за толкова полезна поради способността си да помага на другите да постигнат своите фитнес цели. Той служи като автор на писател за Vixen Daily,

Интересни Статии